La celebració de Sant Vicent obri els actes de primavera
18/04/2017

Algímia es prepara per viure uns mesos de primavera plens d'actes. Esport, cultura i tradició s'aniran succeint en una programació que arrencarà amb la celebració de la festivitat de Sant Vicent, patró del municipi, i que tindrà com a esdeveniment principal la sisena edició del Gran Fons Vistes d’Algímia del proper 7 de maig.

El calendari s'iniciarà amb la tradició d'una festivitat molt arrelada en la localitat, Sant Vicent. Durant el cap de setmana del 21 al 24 d'abril, els bous i els actes religiosos ompliran de festa la població. La Comissió de Bous obrirà la programació amb els festejos taurins en l'antic recorregut de la plaça del Mercat. A les 19 hores del divendres 21 tindrà lloc la inauguració del quiosquet i a la mitjanit s'encendran les boles del primer bou de la ramaderia Montes, en una jornada que acabarà amb música dels anys 80 i 90. L'endemà, dissabte 22 d'abril, hi haurà solta de vaques i bous des de les 13 hores i fins a les 23.15 hores quan s'embolarà l'últim bou.

El diumenge 23 d'abril, la Cofradia de la Mare de Déu dels Desamparats i de Sant Vicent Ferrer serà l'encarregada d'organitzar els actes religiosos en honor al patró que començaran a les 10 del matí amb el trasllat del sant a un antic taller de carros, d'on eixirà hores més tard. Serà a les 19 hores quan Sant Vicent serà rebut per les autoritats civils i eclesiàstiques, així com per veïns en el punt on, segons explica la tradició, es va asseure a la seua arribada a la població l'any 1413.

D'aquesta manera s'arribarà al diumenge 7 de maig quan la sisena edició del Gran Fons serà la protagonista d'una jornada on també hi haurà zumba solidari en el poliesportiu municipal, s'instal·larà una taula solidària a càrrec de l'associació local contra el càncer i, a continuació, menjar popular i ball amb el duo Fantasia de La Vall d'Uixó.

El 28 de maig, serà la Unió Musical l'encarregada de posar la nota festiva amb la celebració d'un concert i, el 4 de juny, la plaça de l'Església albergarà la vuitena edició de la Trobada de ‘Bolilleres’.

En l'organització dels diferents actes han participat tant l'ajuntament com a diferents col·lectius d'Algímia com la Comissió de Bous, els festers de 2017, la Cofradia de la Mare de Déu dels Desamparats i de Sant Vicent, l'associació Dones d’Algímia, l'Associació del Càncer i el Centre Excursionista l’Aixara, i s'ha comptat amb la col·laboració dels negocis locals.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31