La Fira de Santa Llúcia serà l'acte central de la programació nadalenca
12/12/2016

Com ocorre cada any des de temps inmemorables, el diumenge següent a la festivitat de Santa Llúcia obrirà les seues portes en Algímia la fira que porta el seu nom. Serà el plat fort d'una programació nadalenca en la que també s'ha reservat un espai destacat per a la música i en la que no faltaran actes tan esperats com la cabagalta de reis o l'escoleta de nadal, en la que els més menuts de la casa passaran unes divertides vacances.

La programació de desembre s'iniciarà aquest any amb el concert de nadal a càrrec de l'Orfeó Universitari de València, que des de fa més de tres lustres visita el municipi d'Algímia collint sempre un gran èxit d'assistència. L'actuació serà el dia 17 de desembre, a les 18.30 hores, a l'església Sant Vicent Ferrer, on sonarà un ampli repertori en el qual no faltaran les tradicionals nadales.

L'endemà, diumenge 18 de desembre, la bullícia omplirà els carrers de la població on, una any més, la Fira de Santa Llúcia anunciarà l'arribada del Nadal tant als veïns de la població com als visitants que s'acosten a realitzar les seves primeres compres nadalenques, a passejar o a gaudir a la zona de jocs reservada per als nens. La Fira va començar a muntar-se en la localitat per iniciativa dels ramaders i agricultors de la població que aprofitaven la proximitat de les festes nadalenques per donar sortida als seus productes o als seus animals. Amb el pas dels anys, són els comerciants i entitats els que omplen amb els seus articles i productes el mig centenar de parades que es distribueixen per la plaça de la Glorieta i els carrers adjacents. En elles, el visitant pot trobar des dels tradicionals dolços nadalencs fins a joguines, llibres, plantes o roba amb els quals sorprendre als seus familiars o amics. També es podran donar un capritx en la parada de xurros o col·laborar amb causes solidàries. Mentre, els més menuts podran gaudir de les habituals atraccions de fira. La música tornarà eixa mateixa vesprada, a les 18 hores, amb el concert que la Unió Musical d'Algíma (UMA) prepara cada any amb especial afecte per a aquestes dates tan assenyalades. El concert de Nadal de la UMA se celebrarà també a l'església parroquial.

Per a xiquets i joves, obrirà les seves portes la ‘Escoleta de Nadal’ amb divertides propostes per a aquestes setmanes de vacances des del 23 de desembre i fins al 5 de gener. La programació es tancarà amb la Cavalcada dels Reis Mags que omplirà d'il·lusió cada racó de la població. Com és habitual, les seves majestats arribaran a la plaça de l'Ajuntament sobre les 18 hores, des d'on iniciaran el recorregut en cavalcada pels carrers de la població fins a la parròquia, on els reis  donaran els regals als xiquets. Perquè tot isca perfecte, els patges reals recolliran les cartes el 2 de gener, quant també se celebrarà un berenar per als menuts.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31