Algímia en Festes, del 21 de juliol al 12 d'agost
20/07/2018

Comença el compte arrere perquè  Algímia se submergisca en la celebració de les seues Festes Majors. Açò serà del 21 de juliol al 12 d'agost, però amb anterioritat, l'activitat cultural i esportiva omple les nits i les vesprades d'aquest mes de la mà de la XIV edició de el Música a la Plaça, amb actuacions musicals i cinema per a gaudir de les nits d'estiu a la fresca, i amb les competicions esportives que, del 16 al 20 de juliol, es realitzaran en el poliesportiu municipal.

Aquests actes donaran pas a la programació festiva, preparada per la Comissió de Festes 2018 en col·laboració amb l'Ajuntament, que s'iniciarà el 21 de juliol, a les 19 hores, amb el repartiment dels llibrets als veïns de la població. Serà solament un primer acostament a uns dies de festes que començaran amb els primers actes el diumenge 22 quan la Glorieta s'omplirà de quadrilles per a participar en un menjar popular, en la qual serà la comissió l'encarregada de repartir el 'picoteo'. A les 19.30 hores, arribarà una de les novetats d'aquestes festes 2018 amb la I Trobada de Xarangues' que aniran en cercavila omplint de música cada racó del municipi.

Després d'aquests primers compassos, els actes es reanudaran el següent cap de setmana amb la festa de la cervesa que obrirà les seues portes el divendres 27 a les 18 hores i prosseguirà el dissabte 28 a partir de les 12 hores. De la beguda al menjar més valencià amb el Concurs de Paelles i, per a animar la vesprada, discomòbil en la Glorieta. Però la festa no acaba ací. A partir de les 20 hores començarà un dels actes més esperats: la tradicional Cavalcada.

Una intensa jornada festiva que donarà pas a un dia més tranquil, el diumenge 29 de juliol, en el qual després de la festa de l'aigua (19 hores), hi haurà batucada amb Sinfocada i correfoc a partir de les 23 hores, a càrrec dels ‘dimonis MonteOlivet’ pels carrers del municipi.

La programació de festes es reprendrà el dilluns 30 de juliol amb divertides propostes per als més xicotets de la casa. A les 19 hores, hi haurà jocs populars en la plaça de l'Església, a les 21 hores els xiquets podran gaudir d'un sopar de ‘pa i porta’ i, a les 22.30 hores, començarà a sonar la minidisco.

El 31 de juliol li tocarà el torn a un altre dels actes importants de la programació. La festa es concentrarà en les últimes hores del dia amb una ‘torrà popular’, i la segona edició del concurs d'all olie. Per a culminar hi haurà ball amb el duo Fantasia.
El dimecres 1 d'agost serà el dia dedicat als xiquets. Ells seran els protagonistes d'una jornada que començarà a les 16 hores amb un tobogan d'aigua, seguirà a les 19 hores amb un parc infantil i, a continuació, hi haurà un sopar especial amb més jocs nocturns.

La pilota valenciana tornarà a fer-se un espai en la programació de festes el 2 d'agost amb un campionat a partir de les 16 hores en el trinquet municipal. Eixe dia, a la nit, hi haurà també cercavila des de la Glorieta fins al poliesportiu i, a continuació, tindrà lloc el concert de festes de la Unió Músical d’Algímia amb l'actuació, a més, del Centre Musical Instructiu Santa Cecília de Puçol.

Sense temps per a recuperar-se, els veïns s'acostaran per fi de setmana dedicat als patrons, però abans gaudiran, el divendres 3 d'agost, una nova edició del Festival de PlayBack i macrodiscomòbi fins que el cos aguante.

El dissabte 4 d'agost arrancarà amb un volteig de campanes que cridarà a seguir gaudint dels dies grans. Els actes es traslladaran a l'Ermita, on s'oficiarà una missa de campanya acompanyada de la tradicional ofrena de flors i la baixada de la patrona, la Mare de Déu del Desamparats, fins a la parròquia de la localitat. A continuació, hi haurà ball a càrrec de l'orquestra Syberia.

El diumenge 5, el volteig de campanes i el tret dels tronadors anunciarà als veïns la Festa Major. Passacarrer, missa i ‘mascletà’ conformaran la programació del matí, amb la participació de la Unió Musical d’Algímia. Els actes continuaran a les 20.30 hores amb la processó. I per a acabar aquest dia gran de les festes, actuació de l'orquestra Miami Showi el castell de focs d'artifici.

El dilluns 6 d'agost prosseguiran els actes religiosos en la festivitat dedicada a Santa Úrsula amb missa i processó. A la nit, li tocarà el torn de nou a la música de la mà dels components de l'orquestra Montecarlo.

Les festes baixaran el teló el dimarts 7 d'agost amb el dia dedicat als majors de la població, per als qui hi haurà missa, menjar amb les tradicionals calderes, teatre en l'auditori municipal i ball amenitzat per l'orquestra Twister.

I del 8 al 12 d'agost, els “bous al carrer” seran els protagonistes de la festa en Algímia. Després de la concentració de penyes en la Glorieta, el ‘Xupinasso’ marcarà l'inici dels festejos taurins. La ‘Entrada i prova de vaques’ serà tots els dies a partir de les 14 hores, a les 18.30 hores donaran començament les vaques de la vesprada i a les 24 hores els bous embolats.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31