Els majors d'Algímia aprenen a traure-li partit al seu mòbil
6/11/2017

En ocasions, les persones majors poden sentir-se aïllades en un món en què l'ús del telèfon mòbil és quasi indispensable. Amb l'objectiu d'ajudar a trencar aquesta bretxa digital, el Consistori d'Algímia, en col·laboració amb l'associació de jubilats del municipi, ha programat un taller en el qual es pretén que els veïns de major edat aprenguen les utilitats dels telèfons intel·ligents i com els poden ajudar en les seues activitats diàries, millorant així les seues possibilitats de comunicació amb familiars i amics. Amb aquest taller, que s'impartirà el 9 de novembre en la Casa de Cultura, es promou l'accés de les persones majors a les noves tecnologies, afavorint així la participació, autonomia i dinamització en el seu moment a dia.

Aquesta activitat s'emmarca dins de la programació de tardor de l'Ajuntament d'Algímia que es perllongarà fins al cap del nadal amb xarrades, música, tallers, teatre, literatura, pintura i també temps per a la tradició. Després de la xarrada sobre l'ús del mòbil, està prevista una exposició, organitzada per l'associació Dónes d'Algímia, on es podran contemplar treballs manuals de labor. La mostra obrirà les seues portes l'11 de novembre.

La música serà la protagonista dels actes programats per a finals del mes de novembre amb motiu de la celebració de Santa Cecília. El dia 25 hi haurà un concert a càrrec de la Unió Musical en l'església parroquial i, el 26 de novembre, una cercavila anunciarà la festivitat pels carrers de la població en una jornada en la qual també hi haurà missa en honor a la patrona dels músic i dinar.

Els plats forts de la programació arribaran al desembre. El 16 de desembre, l'església parroquial acollirà un concert de l'Orfeó Universitari de València, que visita la població des de fa més de tres lustres. La tradició vindrà novament de la mà de l'esperada Fira de Santa Llúcia que, cada any, anuncia l'arribada del Nadal en la localitat. La Fira obrirà les seues portes a les 10 hores en la plaça de la Glorieta en una jornada festiva i solidària, ja que s'aprofitarà l'afluència de visitants per a arreplegar diners per a la recerca del càncer en la cuestació anual de l'AECC local. A la vesprada, serà la Unió Musical d'Algímia (UMA) la que delectarà als amants de la música amb el tradicional concert de Nadal en l'església parroquial.

Per a facilitar la conciliació laboral i familiar, tornarà a obrir les seues portes l'Escolaeta de Nadal amb divertides propostes per a aquestes setmanes de vacances escolars. La programació es tancarà amb la recollida de cartes dels patges reals i berena el 30 de desembre i la Cavalcada dels Reis Mags en la vespra del dia més esperat pels xicotets de la casa.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31