La Mancomunitat de la Baronia implanta la recollida selectiva de la matèria orgànica
2/11/2017

La Mancomunitat de la Baronia ha implantat la recollida selectiva de matèria orgànica en els seus nou municipis: Albalat dels Tarongers, Alfara, Algar, Algímia, Estivella, Gilet, Petrés, Segart i Torres-Torres. Amb aquest nou servei, tots els veïns i veïnes hauran de dipositar les restes de menjar en els contenidors marrons que s'instal·laran en el mes de novembre, amb l'objectiu de poder tractar-los separadament.

Amb açò, el lema de la campanya 'Tornar a la terra' està més viu que mai, ja que es pretén transformar aquests residus en compost per a aplicar-ho com a abonament en els camps, al mateix temps que es redueix la quantitat de residus que acaben en l'abocador. Aquesta actuació sorgeix de la participació, de l'esforç i del treball conjunt dels membres de la Mancomunitat, davant una aposta per la protecció del patrimoni ambiental i el compromís amb el present i el futur.

Perquè la campanya es desenvolupe correctament, la Mancomunitat ha iniciat ja una sèrie de reunions informatives en els seus municipis per a explicar el projecte. A més, es duran a terme accions de carrer en cada localitat per a explicar què es considera matèria orgànica i com separar aquests residus correctament. També hi haurà visites porta a porta als establiments del comerç local i els educadors ambientals de la campanya impartiran xarrades en les quals incidiran en la importància d'aquest projecte mediambiental, ja que explicaran el recorregut des que es dipositen les restes en el contenidor marró fins que arriben a la planta, així com el seu posterior tractament.

Els municipis de La Baronia estan fent un important esforç a desenvolupar aquest programa que repercutirà en el benefici del Medi ambient. Aquest servei, que inclou la comunicació, sensibilització i conscienciació ciutadana està estudiat per a arribar a tots els veïns i veïnes per a implementar una economia circular de debò, des de la llar. I és que com més i millor es recicla, més s'està cuidant el Medi ambient.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31