Rutes imprescindibles en Algímia
29/05/2017

Si parlem de Turisme, Algíma és una de les destinacions imprescindibles de la comarca del Camp de Morvedre per als amants de la natura. Enclavat en la serra Calderona, el municipi compta amb nombroses opcions per als qui gaudeixen descobrint racons mentre practiquen esports tan en alça com el senderisme o el ciclisme.

És per açò que vos proposem algunes de les rutes imprescindibles pel municipi d’Algímia.

La primera opció seria una ruta en bici per la Via Verda, antiga via minera de Ojos Negros, que acaba en Algímia. Es pot acoblar l'itinerari a l'exigència dels ciclistes. La via és una de les que més quilòmetres té a Espanya d'aquest tipus, en les províncies de Teruel, Castelló i València. Per als més exigents es pot realitzar una ruta d'anada i tornada per la mateixa via fins a Caudiel (80 km anada i tornada) o començar la ruta en localitats com Barracas (65 km anada) o unes altres, ja en província de Teruel. Per a realitzar un pla més familiar es pot agafar la línia de rodalies (C5, consultant a Renfe) i pujar amb les bicis amb tren a Navajas, Jèrica o Caudiel. Malgrat la distància, aquest trajecte és bastant assequible perquè quasi sempre anirem en descens.

Una segona opció per als senderistes més experimentats seria realitzar el recorregut del Gran Fons Vistes d’Algímia. L'Ajuntament està iniciant els tràmits per a senyalitzar-ho com a PR. És una ruta d'uns 15 km amb uns 550 metres de desnivell positiu acumulat. El recorregut comença en la Via Verda, encara que prompte es desvia cap a la senda de la Canyada Ferrera que ens conduirà al Picaio de Punta i al Picaio Redó, des d'on es pot gaudir de vistes del Camp de Morvedre i les serres Calderona i d’Espadán. Després de descendir del Picaio es creua per a baix l'autovia A-23 i la ruta es dirigeix cap al camí del Barranc de Vilà i la senda de la Lloma (recuperada fa uns anys). Després d'açò, es passa pels paratges del Rodeno i l’Aspre, on també s'ha recuperat una senda, per a dirigir-nos de nou a Algímia pel camí del Picaio.

En tercer lloc, per a realitzar una excursió de manera més relaxada (encara que també existeixen moltes opcions per a senderistes des d'aquest paratge) es recomana visitar la Font del Comte, dins del parc natural de la Serra Calderona i que l'Ajuntament ha anat recuperant, restaurant i repoblant en les últimes dècades. El manantial, que presenta un curiós sistema de galeries, proveeix d'aigua a Algímia des de fa més de 100 anys. Per a arribar hem d'anar per la CV-310 en direcció a Serra i desviar-nos a la dreta abans d'arribar a la urbanització el Tochar. Una vegada allí existeixen diverses sendes de xicotet recorregut, a través dels quals es poden visitar diverses basses que s'omplen en els diferents punts on naix l'aigua i que estan unides per xicotetes regadores de teules o canonades. També es pot accedir a un mirador, pròxim a la font i gaudir de les nombroses espècies vegetals mediterrànies que trobem.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31