Pacte Alcaldies pel Clima i l'Energia

¿Què és el  Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia?

El principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40 % abans del 2030, millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Des del començament, el Pacte de les Alcaldies ha sigut firmat per més de 6.500 ajuntaments a tot Europa. Amb el nou pacte, els objectius de la UE són més ambiciosos en el lideratge enfront del canvi climàtic, i l’àmbit d’actuació s’ha obert a la resta de continents perquè aquest és un problema global i els èxits obtinguts demostren que aquests instruments funcionen.

 

¿Com participa el nostre poble?

L'Ajuntament d'Algímia d'Alfara està adherit al Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia. El pacte compromet als consistoris adherits a reduir les emissions de CO2 i altres gasos d'efecte hivernacle derivades de la seua activitat en un 40% abans de l'any 2030, mitjançant la millora de l'eficiència energètica i el major ús de fonts d'energia renovables i també, per altre costat, a adoptar un enfocament integral per adoptar l'atenuació del canvi climàtic i l'adaptació a este.

D'altra banda, l'adhesió al pacte exigix al municipi la redacció d'un Inventari de Referència de les Emissions i una Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats del Canvi Climàtic. El Pacte comportà també la concessió d'un termini de dos anys als consistoris perquè presenten el seu Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) on el municipi puga resumir les principals accions que han planificat dur a terme. El compromís manifestat amb este document marcarà l'inici d'un llarg procés, al llarg del qual, les ciutats hauran d'informar cada dos anys dels avanços realitzats.

El Pacte dels alcaldes és conegut com la iniciativa urbana més gran del món en matèria de Clima i Energia, una proposta que aglutina a milers d'autoritats locals i regionals amb el compromís voluntari d'aplicar en els seus territoris els objectius climàtics i energètics de la Unió Europea.

La Comissió Europea va llançar el nou Pacte dels Alcaldes per al Clima i l'Energia, de caràcter conjunt, en una cerimònia celebrada a l'octubre de 2015 en la Seu del Parlament Europeu de Brussel·les. Allà, de manera simbòlica, es van fomentar els tres pilars d'este pacte: l'atenuació, l'adaptació i l'energia segura, sostenible i assequible.

Este compromís és una iniciativa europea que compta amb l'impuls de la Diputació de València, que donarà suport als ajuntaments i coordinarà la seua acció en la lluita contra el canvi climàtic.  A través de la coordinació dels municipis, la Diputació de València té la capacitat d’implementar polítiques, d’establir canals de finançament i disposar de recursos tècnics de gran valor per als municipis en la seua tasca enfront del canvi climàtic.

 

¿Com podem ajudar els veïns d'Algímia amb aquest repte?

1. Al document adjunt hi han una sèrie de recomanacions per al dia a dia a les nostres cases, accions sencilles amb les que reduirem el consum d'electricitat, d'aigua etc.. i per tant reduirem el nostre impacte. Paga la pena perdre uns minuts llegint-lo... Descarrega-lo!

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMWOHtNFqpa4cUt52HFu4P7J7z1i9wWhnD2jy7Gp4ooznHtg/viewform2. Pots accedir i contestar la enquesta online que esta elaborant-se per tindre dades estadistiques dels nostres hàbits.

Pots accedir amb el teu móvil passant el scanner al seguent QR, o fent click en aquest link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMWOHtNFqpa4cUt52HFu4P7J7z1i9wWhnD2jy7Gp4ooznHtg/viewform

 

 

 

 

 

3. Si vols pots enviar les teus idees front al canvi climatic directament en un correu electronic a la bustia de participació ciutadana fins el 29/11/2019

Adreça: paces@azigrene.es

Assumpte: Libro blanco PACES ALGIMIA DE ALFARA